top of page

FAQ [oftest stillede spørgsmål]

Her kan du læse om de oftest stillede spørgsmål. Tryk på '+' for at finde svaret

  • Det er værd at bemærke, at når der leveres psykologiske tjenester i PRC, følges følgende etiske principper samvittighedsfuldt og omhyggeligt:

    Respekt for den menneskelige værdighed og rettigheder:

    Hos PRC respekterer vi alle individers iboende værdighed og værd, opretholder deres ret til privatliv, fortrolighed og selvbestemmelse og sikrer, at deres interaktioner er respektfulde, retfærdige og fri for diskrimination.

     

    Ansvarlig omsorg:

    Hos PRC prioriterer vi vores kunders velbefindende og sikrer, at deres sikkerhed, velfærd og integritet er beskyttet.

     

    Integritet og ærlighed:

    Hos PRC opretholder vi ærlighed, integritet, gennemsigtighed og retfærdighed i alle professionelle relationer og aktiviteter. Vi undgår interessekonflikter og giver nøjagtige oplysninger til vores kunder og interessenter.

    Ansvarlig brug af autoritet:

    Hos PRC udøver vi vores autoritet ansvarligt og sikrer, at vores handlinger er lovlige, etiske og inden for vores professionelle kompetence.

    Ansvar for samfundet:

    Hos PRC, det værdsætter vi meget at bidrage positivt til samfundet ved at anvende vores psykologiske viden og færdigheder til at fremme mental sundhed, velvære og social retfærdighed.

     

     

    Disse principper vejleder os i vores praksis, og sikrer etiske handlinger, respekt for klienters rettigheder og fremme af psykologisk velvære og socialt ansvar.

  • I PRC, er vi underlagt tavshedspligt vedrørende de oplysninger og data, du deler med os. Vi må kun videregive oplysninger med dit samtykke. Men det er værd at nævne, at der er visse undtagelser, hvor vi lovmæssigt kan være forpligtet til at bryde vores tavshedspligt – f.eks. hvis vi vurderer, at du er i alvorlig fare. Du kan læse mere herom på Dansk Psykologforenings hjemmeside. Såvel, hvis du benytter din sygesikring, kan du anmode om information om vores samtaleforløb, selvfølgelig med dit skriftlige samtykke.

     

    Dette skal nævnes, at vi i vores praksis behandler mails og sms fortroligt, og opbevarer dem kun så længe det er nødvendigt, hvorefter de slettes. Vi er dog juridisk forpligtet til at journalføre sessionerne. Vi registrerer kun oplysninger, der er relevante for terapien, ikke ord for ord, hvad du har afsløret hos os. De relevante oplysninger opbevares i en sikret, krypteret database, som kun PRC har adgang til. Hvis du har givet samtykke til, at PRC skal bruge dine oplysninger til indberetning til din forsikring, vil dit navn, adresse, e-mail og dit CPR-nr., tilsvarende blive noteret. Logfilerne slettes fem år efter sidste session med hver klient.

Også godt at vide:

  • Det er svært at fastsætte på forhånd, hvor lang tid dit forløb bør være, da det afhænger af problemets kompleksitet og dine ønsker. Det kan variere fra 1-2 samtaler til forløb, der strækker sig over flere måneder. Uanset hvad, har du altid ret til at afslutte et forløb, når det passer dig.

  • Nej, PRC tager ikke imod lægehenvisninger. Du kan dog muligvis få tilskud fra din sundhedsforsikring, hvis du har en sådan, eller fra Sygeforsikringen Danmark, hvis du er medlem. Mange har via deres sundhedsforsikring eller arbejdsplads mulighed for at få dækket eller ydet tilskud til psykologsamtaler. Kontakt din sundhedsforsikring for at høre om dine muligheder. Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få tilskud derfra.

  • I forhold til hvor længe der skal gå mellem samtalerne, er det igen noget vi vil aftale sammen og tage hen ad vejen. Terapi fungerer dog ofte bedst, når der er nok tid i mellem samtalerne – dvs. ca. 1 eller 2 uger – hvor der er rum til at reflektere over samtalerne og begynde en forandringsproces.

  • Du kan melde afbud via telefon, SMS eller e-mail.  Afbud skal ske senest 24 timer inden den aftalte tid, da du ellers skal betale fuld pris for samtalen.

  • Har du booket en tid i PRC, trækkes pengene automatisk, men du får disse igen, hvis du aflyser 24 timer før samtalen. Som de fleste andre klinikker, kan man ikke få pengene retur, hvis aftalen aflyses mindre end en dag forinden, da der ikke vil være mulighed for at få en ny aftale i stand inden for den korte tidsperiode.

  • Betalingssituationen kan ofte være et følsomt aspekt ved terapiens afslutning, hvor det at skulle overføre penge kan virke forstyrrende på relationen mellem terapeut og klient. Det kan måske virke omstændigt at skulle betale før en samtale, men i vores praksis har vi lært det, at det letter samtalen for det pres, der for nogle kan opstå ved betalingen, eller hvis man har glemt penge.

  • Nej, samtalen skal være betalt når den påbegyndes.
    Der kan være særlige aftaler, hvis dit forsikringsselskab betaler eller andre omstændigheder – er det tilfældet, så kontakt os på info@psychologyreliefcenter.dk gerne i god tid før samtalen.

  • Hvis ikke du synes du får noget ud af samtalen/samtalerne, har du altid mulighed for at afslutte forløbet, uanset hvor i forløbet du befinder dig.  

bottom of page